Érdekképviseleti választások 2021

Miről szólnak az érdekképviseleti választások?

Ha egy szóban szeretnénk összefoglalni, azt mondanánk: rólad!

Bővebben kifejtve: ahhoz, hogy működhessen a hallgatói képviselet, szükség van az érvényes és eredményes választásokra. Ennek hiányában nem tudjuk gyakorolni jogainkat és teljesíteni kötelezettségeinket. Az EHÖK-ös választások idején ebben úgy tudsz segíteni, ha ajánlod a jelölteket, ezáltal segítesz nekik elérni az érvényességi küszöböt (amiről ebben a bejegyzésben ejtettünk szót).

Részletekbe menve: az EHÖK ereje abban rejlik, hogy összefogja a részönkormányzati érdekképviseleti munka során felmerülő ügyeket, és valamennyi területen gondoskodik a visszajelzések és a felhalmozódott tapasztalatok beépítéséről. Legyen szó mikroszintű tanulmányi ügyekről, szociális támogatások elosztásáról vagy akár az egyetemi szintű tudományos pályázati kiírásokról – az érdekképviseleti munka rendkívül szerteágazó.

Az EHÖK az ügyek egy részére szükség szerint egyetemi szintű megoldást keres, mely során aktívan részt vesz az egyetemi döntéshozási folyamatokban (például a Szenátus és előkészítő testületeinek munkájában), továbbá az egyetem oldaláról felmerülő előterjesztéseket előzetesen véleményezi. Fontos továbbá, hogy az EHÖK a munkáját a részönkormányzatokkal együttműködésben végzi.

Az EHÖK Kabinet tagjai az érdekképviselet egyetemi szintű találkozási pontjai: ez az a munkacsoport, ahol a különböző szakterületek (pl. gazdasági, tanulmányi, tudományos, külügyi, kommunikációs stb.) munkáját koordináló tisztségviselők dolgoznak. Személyükben futnak össze a szakterületi érdekképviseleti munka során felmerülő tapasztalatok, visszajelzések. Az EHÖK Kabinet munkáját az EHÖK elnöke fogja össze és koordinálja.

Talán nem mindig érzed a saját bőrödön, hogy mit csinál a Hallgatói Önkormányzat, de minden munka, amit végzünk, azt érted tesszük! Ha például tanulmányi problémákról van szó, igyekszünk felkarolni azokat és rendszerszintű megoldásokat hozni rájuk – amely folyamatok gyakran bonyolultak és időigényesek, de végig kell mennünk ezeken a lépéseken, hogy tudjunk titeket segíteni. Az Önkormányzat számos ösztöndíjat és pályázatot koordinál, jelenleg is három pályázási időszak közeleg: a sportösztöndíj, a tanulástámogatási eszközök pályázata és az önkénteskedőket segítő pályázat.

Segíts nekünk a jelöltállításban, hogy mi tovább segíthessünk Nektek!