KÖZLEMÉNY

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöksége közleményt ad ki a jövő héten a parlament elé kerülő, a külföldi felsőoktatási intézmények magyarországi működéséről szóló törvénymódosítási javaslattal és annak a Közép-európai Egyetemre való hatásával kapcsolatban.

Úgy gondoljuk, hogy a diplomák kiadásával kapcsolatos szabályozások szigorítását körültekintő szakmai diskurzusnak kell megelőznie, és a szigorítás megvalósítható a Közép-európai Egyetem teljes ellehetetlenítése nélkül is.

A Közép-európai Egyetem a felsőoktatási palettán egyedi színfoltként jelenik meg, megszűnésével a magyar tudományos közeg és így a magyar társadalom is sokat vesztene. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek a Közép-európai Egyetemmel való kapcsolata több tudományterületen kifejezetten szoros, így a Közép-európai Egyetem bezárása közvetlenül érintené az ELTE hallgatóit is.

A fenti okok mentén kifejezzük szolidaritásunkat a Közép-európai Egyetem oktatóival és hallgatóival.

A Közép-európai Egyetem fennmaradása érdekében kérjük az ügy mihamarabbi, minden érintett szereplő bevonásával történő, megnyugtató rendezését.

Budapest, 2017. április 1.

az ELTE Hallgatói Önkormányzatának elnöksége

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.