Hírek

Erasmus+ Start Ösztöndíj tájékoztató

Kedves Hallgatók!

A kialakult helyzetre való tekintettel az ELTE HÖK álláspontja az Erasmus+ Start Ösztöndíjjal kapcsolatban az alábbiakban olvasható:

Az ELTE HÖK azt a döntést hozta, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel is folyósítja az Erasmus+ Start Ösztöndíjat azoknak, akik elnyerték a pályázatot. Az ösztöndíja 60%-át tehát minden nyertes megkapta, hiszen tudjuk számos kiadással járt a nemzetközi mobilitás tervezése függetlenül attól, hogy ez végsősoron megvalósult-e vagy sem.

  1. Amennyiben törölted vagy szünetelteted a mobilitásodat, azaz ősszel vagy a következő tavaszi félévben fogsz majd kiutazni. Az a dolgod, hogy írsz egy levelet a kulugy@ehok.elte.hu címre, amiben megfogalmazod, hogy mikor fogod pótolni ezt a mobilitást. Ez azért fontos, mert a költségvetési keret meghatározásánál számolnunk kell azzal, hogy a következő vagy az az utáni pályázati időszakban újra jelentkezel majd az ELTE HÖK kiegészítő ösztöndíjára és akkor is szeretnénk támogatni téged. Ebben az esetben azonban a jelen pályázati időszakban elnyert ösztöndíjad maradék 40%-át nem utaljuk ki, hanem átcsoportosítjuk a későbbi pályázati időszakokra, hogy legközelebb is tudjunk segíteni neked.
  2. Amennyiben kiutaztál és a jelenlegi helyzetben is megvalósítod a mobilitást, kérlek számolj be erről, a honlapon található beszámoló sablon segítségével. Ezt küld el május 24-ig a kulugy@ehok.elte.hu címre, hogy időben kiutalhassuk neked az ösztöndíjad fennmaradó 40%-át.
  3. Amennyiben olyan speciális helyzetben vagy, hogy hazautaztál és itthonról teljesíted a külföldi egyetem online kurzusait, tehát kvázi itthon vagy nemzetközi mobilitáson, véleményünk szerint szintén jogosult vagy az ösztöndíjad fennmaradó 40%-ra. Ebben az esetben egy sajátos beszámolót kell kitöltened, mely kifejezetten az online oktatás szinvonalása, az online kurzusokra vonatkozik. Ezt is május 24-ig várjuk a kulugy@ehok.elte.hu címre.

Kérdés esetén keressétek bizalommal Menyhárt Barbarát, az ELTE HÖK Külügyi Alelnökét ezen az e-mail címen!

Leave a Reply