Sport Bizottság

Az ELTE sportéletének szervezése évek óta a sportösztöndíjas rendszeren alapszik. A Rektori Sport- és Kulturális pályázat adta lehetőséggel olyan hallgatók tarthatnak edzéseket, akik régóta űzik sportjukat és szeretnék átadni tudásukat hallgatótársaiknak. A tisztségre pályázat útján választjuk ki a hallgatókat, egy éves mandátummal. A sportösztöndíjasok szerveznek és tartanak edzéseket több, mint 30 sportágban, férfi és női kategóriában. A kínálat évről-évre változik, többnyire bővül: kézilabda, kis- és nagypályás foci, kosárlabda, röplabda, ötlabda, Iaido japán kard, Wado-kai karate, Goju-ryu karate, evezés, triatlon, tájfutás, tenisz, asztalitenisz, tollaslabda, úszás, sakk, gó, kempo, biciklizés… Az edzések mellett természetesen a versenyzési lehetőségek is adottak.

A sportösztöndíjas tevékenységek mellett vannak további, önszerveződő edzés- és versenylehetőségek: túrázók (amatőr és profi szinten), falmászás, korfball, bridzs és még sok más érdekes sport. Hallgatóink számos házi – egyetemi, kari, kollégiumi – sportrendezvényen vehetnek részt: kari és kollégiumi focikupák, Bajnokok Ligája (az egyetem legjobb csapatainak), Lágymányosi Bajnokság, Fit Night, Éjszakai Sport, tanár-diák meccsek, regatta evezős gála a Dunán…

Beszámolókat, képeket, létesítményeink listáját, aktuális információkat valamint a rendezvényeink részletes leírásait megtalálhatod az ELTE Online sport rovatában és a BEAC weboldalán.

Az EHÖK Sport Bizottsága jó kapcsolatot ápol áll a BEAC-cal, az ELTE Sport Kft.-vel, az ELTE SE-vel és ESI-vel, közös erővel fejlesztjük az egyetem sportéletét. Fontosnak tartjuk, hogy a külföldi hallgatók számára is ugyanolyan sportolási lehetőségek álljanak rendelkezésre.

Ha lehetőséget látsz a sportkínálat bővítésére vagy csak szeretnél aktív részese lenni az ELTE sportéletének, várunk a szervezői oldalon!

Elérhetőségek
Név Terület E-mail
Fodor Árpád  ELTE HÖK sport@ehok.elte.hu
ÁJK HÖK sport@ajkhok.elte.hu
Kollárik Blanka BGGyK HÖK rendezveny@barczihok.elte.hu
Mészáros Donát BTK HÖK sport@btkhok.elte.hu
Nagy Gergő IK HÖK sport@ikhok.elte.hu
Nagy Viktor KolHÖK sport@kolhok.elte.hu
Kovács Keve PPK HÖK sport@ppkhok.elte.hu
Neuvirt Zsanett TáTK HÖK kulturalis@tatkhok.elte.hu
Pomaházi Dóra TÓK HÖK sport@tokhok.elte.hu
Pádár Kitti TTK HÖK sport@ttkhok.elte.hu