Tanulmányi Bizottság


A Tanulmányi Bizottság (EHÖK TB) feladata a hallgatók tanulmányi ügyeinek képviselete, az Egyetem tanulmányi szabályzatainak folyamatos felülvizsgálása, a hallgatói képviselet biztosítása a Hallgatói Jogorvoslati Bizottságban (HJB), az Oktatási- és Képzési Tanácsban (OKT), illetve a részönkormányzatok tanulmányi feladatainak koordinálása.

A Bizottsága az EHÖK tanulmányi alelnökéből és a kari tanulmányi bizottságok vezetőiből és áll. A Bizottság elsősorban nem napi hallgatói ügyeket intéz, hanem olyan kérdésekben nyilvánít véleményt, vagy terjeszt elő javaslatot, amelyek a hallgatók nagyobb csoportjai számára is fontosak. A tanulmányi alelnök folyamatosan kapcsolatot tart az Oktatási Igazgatósággal, illetve elvi állásfoglalásokat fogalmaz meg tanulmányi ügyekben – különös tekintettel azokra a kérdésekre, amelyekben az Önkormányzat egyetértési jogot gyakorol. A Bizottság továbbá figyelemmel követi az OHÜB és a HJB üléseinek tanulmányi tárgyú döntéseit, tanulmányi ügyek szempontjából figyelemmel kíséri a Neptun működését, és szükség esetén javaslatokat fogalmaz meg.

A Tanulmányi Bizottság ügyrendjét itt olvashatod.

Ha bármilyen kérdésed van a tanulmányi érdekképviselettel kapcsolatban, keresd bizalommal Váradi Lucát, az ELTE HÖK tanulmányi alelnökét, vagy a karod tanulmányi tisztségviselőjét! Elérhetőségeiket az alábbi táblázatban találod.


NévTerületE-mail
Váradi LucaELTE HÖKtanulmanyi@ehok.elte.hu
Ludchen LeventeÁJK HÖKtanulmany@ajkhok.elte.hu
Jáger Vivien NapsugárBGGYK HÖKtanulmanyi@barczihok.elte.hu
Lentulai Martin PéterBTK HÖKtanulmanyi@btkhok.elte.hu
Oldoványi AdélGTK HÖKtanulmanyi@gtkhok.elte.hu
Dobrovszki GergőIK HÖKtanulmany@ikhok.elte.hu
Harangozó PálmaPPK HÖKtanulmanyi@ppkhok.elte.hu
Ercsi DánielTáTK HÖKtanulmany@tatkhok.elte.hu
Ferenczy EszterTÓK HÖKtanulmanyi@tokhok.elte.hu
Koller László OlivérTTK HÖKtanulmanyi@ttkhok.elte.hu