Esélyegyenlőségi Bizottság


Az Esélyegyenlőségi Bizottság (EHÖK ESB) feladata az Egyetemen tanuló fogyatékkal élő és/vagy hátrányos helyzetű hallgatók érdekeinek védelme, érdekérvényesítésüknek megsegítése – egyszóval az esélyegyenlőség megteremtése. A bizottság feladatai közé tartozik a kifejezetten az érintettek számára elérhető pályázatok, jogosultságok, speciális eljárási rendek felügyelete és az azokról való tájékoztatás. A Bizottság tagjai részt vállalnak a szociális jellegű ösztöndíjak fogyatékossággal kapcsolatos kérdéseinek megválaszolása, illetve az érintett ösztöndíjrészek bírálása terén. A Bizottság figyelemmel kíséri és véleményezi a jogszabályi változásokat és az Egyetem belső szabályzatának alakulását, illetve tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

A Bizottság az EHÖK esélyegyenlőségi referenséből és a részönkormányzati esélyegyenlőségi tisztségviselőkből áll. A részönkormányzati tagok személyes segítséget nyújtanak a karok érintett hallgatóinak információszerzés és ügyintézés tekintetében. A Bizottság feladatának tekinti továbbá az egyetemen hallgató és dolgozó személyek mindennapjai során felhívni a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára és a lehetőségekhez mérten érzékenyítő hatású rendezvényeket szervezni, ilyen jellegű rendezvényeken részt venni.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság ügyrendjét itt olvashatod.

Ha bármilyen kérdésed van az esélyegyenlőségi érdekképviselettel kapcsolatban, keresd bizalommal Albert Fannit, az ELTE HÖK esélyegyenlőségi referensét, vagy a karod esélyegyenlőségi tisztségviselőjét! Elérhetőségeiket az alábbi táblázatban találod.


Elérhetőségek
.
Név Terület E-mail
Albert Fanni ELTE HÖK eselyegyenloseg@ehok.elte.hu
Fehér Levente ÁJK HÖK eselyegyenloseg@ajkhok.elte.hu
Kerekes Petra BGGyK HÖK eselyegyenloseg@barczihok.elte.hu
Szabó Vanessza BTK HÖK eselyegyenloseg@btkhok.elte.hu
Gerely Viktor András IK HÖK esely@ikhok.elte.hu
Végh Adrienn GTK HÖK szocialis@gtkhok.elte.hu
Havasi Dóra KolHÖK esely@kolhok.elte.hu
F. Tóth Balázs PPK HÖK esely@ppkhok.elte.hu
Balog Marcell TáTK HÖK eselyegyenloseg@tatkhok.elte.hu
Kovács Fruzsina TÓK HÖK esely@tokhok.elte.hu
Keszthelyi Szilvia TTK HÖK esely@ttkhok.elte.hu