Esélyegyenlőségi Bizottság


Az Esélyegyenlőségi Bizottság (EHÖK ESB) feladata az Egyetemen tanuló fogyatékkal élő és/vagy hátrányos helyzetű hallgatók érdekeinek védelme, érdekérvényesítésüknek megsegítése – egyszóval az esélyegyenlőség megteremtése. A bizottság feladatai közé tartozik a kifejezetten az érintettek számára elérhető pályázatok, jogosultságok, speciális eljárási rendek felügyelete és az azokról való tájékoztatás. A Bizottság tagjai részt vállalnak a szociális jellegű ösztöndíjak fogyatékossággal kapcsolatos kérdéseinek megválaszolása, illetve az érintett ösztöndíjrészek bírálása terén. A Bizottság figyelemmel kíséri és véleményezi a jogszabályi változásokat és az Egyetem belső szabályzatának alakulását, illetve tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

A Bizottság az EHÖK esélyegyenlőségi referenséből és a részönkormányzati esélyegyenlőségi tisztségviselőkből áll. A részönkormányzati tagok személyes segítséget nyújtanak a karok érintett hallgatóinak információszerzés és ügyintézés tekintetében. A Bizottság feladatának tekinti továbbá az egyetemen hallgató és dolgozó személyek mindennapjai során felhívni a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára és a lehetőségekhez mérten érzékenyítő hatású rendezvényeket szervezni, ilyen jellegű rendezvényeken részt venni.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság ügyrendjét itt olvashatod.

Ha bármilyen kérdésed van az esélyegyenlőségi érdekképviselettel kapcsolatban, keresd bizalommal Fekete Tamarát, az ELTE HÖK esélyegyenlőségi referensét, vagy a karod esélyegyenlőségi tisztségviselőjét! Elérhetőségeiket az alábbi táblázatban találod.


Esélyegyenlősi referensek elérhetőségei
.
Név Terület E-mail
Fekete Tamara ELTE HÖK eselyegyenloseg@ehok.elte.hu
Magyar Jázmin Beatrix ÁJK HÖK eselyegyenloseg@ajkhok.elte.hu
Wiedermann Viktória BGGyK HÖK eselyegyenloseg@barczihok.elte.hu
Chudo Lili BTK HÖK eselyegyenloseg@btkhok.elte.hu
IK HÖK esely@ikhok.elte.hu
Papp Bettina GTK HÖK szocialis@gtkhok.elte.hu
Szalai Vivien KolHÖK esely@kolhok.elte.hu
Nagy Anna Flóra PPK HÖK esely@ppkhok.elte.hu
Záhonyi Anna TáTK HÖK eselyegyenloseg@tatkhok.elte.hu
Fekete Adél Laura TÓK HÖK esely@tokhok.elte.hu
Németh Friderika Bianka TTK HÖK esely@ttkhok.elte.hu

Az Esélyegyenlőségi Bizottság üléseinek jegyzőkönyvei:

Esélyegyenlőségi Bizottság ülés jegyzőkönyve 2022. 11. 21.

Esélyegyenlőségi Bizottság ülés jegyzőkönyve 2022. 10. 10.