Hírek

Változások a rendkívüli szociális támogatás pályázati kiírásában

Kedves Hallgatók!

A veszélyhelyzetre való tekintettel változtatások léptek életbe a rendkívüli szociális támogatás igénylését illetően.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a pályázási kategóriák módosultak, pontosabban kiegészültek, így leadhatják a pályázatot többek között azok is, aki diákmunkájukat elveszítették.

Továbbá leadhatják a pályázatot azok a hallgatók is, akik a kollégiumban maradás lehetőségével élni nem tudtak, azonban veszélyeztetett hozzátartozó, esetleg helyhiány miatt a hazaköltözés nem valósulhatott meg, ezért albérletbe kellett költözniük.

Az ezek igazolásához szükséges dokumentumok listáját a pályázati kiírásban tálaljátok.

Ezen kívül felhívjuk szíves figyelmeteket arra is, hogy amennyiben a hallgató, vagy egy vele egy háztartásban élő a kialakult helyzetben elveszítette munkáját, ezt a korábbiakon túl egyéb dokumentumokkal is igazolhatja a pályázó. Részleteket ebben az esetben is a változtatásokkal kiegészített pályázati kiírásban tálaltok.

A hatósági igazolások beszerzése továbbra is folyamatos a kormányablakoknál. Önkormányzatok esetében javasoljuk, hogy telefonon, e-mailben érdeklődjetek az igazolás beszerzésének lehetőségeiről!

Iskolalátogatási igazolások esetében továbbra is elfogadjuk a 2019/20-as tanévre szóló, szeptemberi keltezésű igazolásokat.

Hallgatói jogviszony-igazolás esetében az adott egyetemnél tudtok tájékozódni az igazolás beszerzésének menetéről.

Munkáltatói igazolások esetében amennyiben az igazolás beszerzése nehézkes, az elmúlt három hónap bérszámfejtési papírjai is elfogadhatóak.

Kitartást és jó egészséget kívánunk!

Leave a Reply