Jelentkezz az ELTE HÖK tudományos konferenciájára!

Kedves Hallgatók!

A 2019-ben megjelenő COVID-19-járvány megváltoztatta mindennapjainkat. Szinte nincs olyan területe életünknek, amelyen ne idézett volna elő változásokat, éppen ezért gazdag vizsgálati témául szolgál és szolgált az ELTE kutató hallgatóinak és doktoranduszainak. A természettudósok a vírus élettani hatásait, terjedését, kezelési módjait kutatják; a társadalomtudósok, a jogászok, a pszichológusok és a bölcsészek a politikára, a társadalmi berendezkedésre, valamint az emberi lélekre tett hatásokat vizsgálják. A pedagógusok a köznevelésben való helytállásról tudnak számot adni a digitális oktatást használva, míg az informatikusok a még inkább felgyorsult technológiai fejlődésnek lehetnek alakítói és megfigyelői – hogy csak párat említsünk.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának és Doktorandusz Önkormányzatának interdiszciplináris konferenciáján egynapos tanácskozásra hívjuk hallgató- és doktorandusztársainkat: osszák meg saját tudományterületeik koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatait és kutatási eredményeiket más területekről érkező társaikkal. Különös módon üdvözöljük azon interdiszciplináris kutatások és projektek bemutatását, amelyek több tudományterület eredményeit, módszertanait felhasználva tud felmutatni eredményeket, ugyanis a konferencia nem titkolt célja az is, hogy megmutatkozzék az ELTE hallgatóinak és doktoranduszainak tudományos sokszínűsége, társadalmi szempontból is igen hasznos kutatói tevékenysége.

Jelentkezz kb. fél oldalas absztrakttal 2021. december 31-ig a tudomany@ehok.elte.hu e-mail címen! Az előadások terjedelme 20 perc, és 5 perces vita követi majd őket. Az előadások anyagából tanulmánykötetet jelenítünk meg.

A konferencia időpontja: 2021. március 2. szerda
Helyszín: ELTE BTK Kari Tanácsterem / ELTE ÁJK Aula Magna (szükség esetén online)

Leave a Reply